Jag är INTE ironisk.

Innan människan fanns så fungerande inte naturen. Det visar ju jägareförbundet. I värmland vill de öka jakten på lodjur för att de urholkar faunan. Jag var så naiv så jag trodde att naturen kunde ta hand om sig själv. Men ack vad jag bedrog mig.
Jäkla tur att vi kunde styra upp det då. Fixa till naturen och ta bort alla jobbiga djur som stör ordningen. Jättebra!

För övrigt anser jag att Ernst Kirchsteiger bör förstöras.

Finnjävlar.

Jag slutar aldrig förvånas över hur korkade människor blir i grupp. Det är ungefär som att de delar en gemensam hjärncell helt plötsligt. Monkey see, monkey do.
5000 värphöns kvävdes till döds när en grup djurrättsaktivister i Finland sabboterade ventilationen. Grymt jobbat. Det ligger på samma hjärndöda nivå som när dessa "djurvänner" släpper ut minkar i den svenska naturen. Det de inte tänker på är att mink (Mustela vison) hör hemma i nordamerika. Vad händer när man introducerar främmande arter i ett annat ekosystem? Det är inte så svårt att räkna ut. En handfull minkar kan effektivt rensa en liten sjö på allt liv. De tar allt. Fåglar, fiskar, små däggdjur, ormar, groddjur och i stort sett allt de kan komma åt. Hurra för djurrättsaktivister!

Sen så är det ju dethär med att avliva djur så humant som möjligt. Vadå humant? Ordet betyder ju typ att man har medkänsla för andra människor, människovänlig, mänsklig, tillmötesgående osv. enligt SAOL.
Djur är lika lite människor som att vi skulle vara intelligenta.
Hur kan man då avliva en varelse humant när det gäller djur? Man avlivar ju inte människor humant. Eller jo...det gör man ju, fast då kallas det ju eutanasi. Det är endast lagligt i ett fåtal länder. Men i Sverige så utövas sk. passiv eutanasi, mao. så avslutar man en livsuppehållande behandling för att de bara drar ut på lidandet, patienten kommer ändå att dö. Det anses vara humant. Palliativ vård är ett annat namn på det.

Tillbaka till djuren. Hur kan vi använda moraliska och etiska riktlinjer som skapats av människor FÖR människor och på djur egentligen? Det visar ju bara att vi har sjukt höga tankar om oss själva. Vi är vår egen gud. Vi skapar de regler som andra organismer vi delar den här planeten med måste följa.
I Aftonbladet för ett tag sen var det en fotograf i Australien som tagit kort på en stor spindel som fångat en fågel i sitt nät. Tydligen så hade den börjat tugga på huvudet och fågeln dog så klart. Fotografen sa att det var fruktansvärt att set. Visst, spindeln visade säkert inget vidare bordsskick. Men när folk börjar kommentera artikeln säger att de skulle minsann räddat den stackars lilla gulliga fågeln från den stora hemska spindeln blir jag mordisk. Har man en sån elitistisk syn på naturen så ska man enbart hålla käft. Djur äter djur. Punkt jävla slut. Har alltid varit så, kommer alltid vara så. Men att bestämma vilka som ska få leva och inte är bara fel. Fel fel fel fel.

Sammanfattningen är att man ska inte applicera mänskliga värderingar på djur. Det är korkat och farligt.
För att citera Gotte i MNK: "Naturen är ingen Disneyfilm."

Den knullande kocken.

Julklappar. Det är väl roligt. Men när Halebop tipsar om klappar som bara kostar 40:-/mån så börjar jag undra. Vill jag verkligen att någon ska ge mig en julklapp på avbetalning? Det känns inte så. Lite antiklimax.
Påminner mig om när L och A var ihop. A ringde hem och berättade glatt för L att hon köpt en överraskning åt honom.L blev så klart glad och nyfiken. När A väl kom hem så visade det sig att "överraskningen" var 2 rosa diskborstar. L var extatisk...


Tittade lite på Jakt & Fiske igår. Per Morberg var i Sydafrika på jaktsafari. Dagens offer skulle bli en Impala. Jakten ägde tydligen rum på en farm/ranch som var till enbart för att blekfeta européer ska få känna sig stora och starka.
Han sköt en bock. Rakt igenom magen. Självklart så dog impalan inte direkt utan sprang ett par hundra meter först innan den dog av kraftiga inre blödningar. Sjukt manligt!
Sen när de traskat fram till djuret så börjar de självklart överösa det med smicker om hur vackert det är. Hur kan det vara vackert att skjuta en sak som sedan blöder ihjäl? Är det inte vackrare att bara titta på djuret, njuta av lugnet och bara existera? Måste man döda ett djur för att uppskatta dess skönhet? Sjukt. Mycket sjukt.

När jag blir stor ska jag göra kloner av Per Morberg som sen folk kan jaga i ett inhägnat område. För lite pengar under bordet så kan de få chansen att fälla "the real deal". Snacka om succé.

Kanske märks att jag totalt avskyr denna motbjudande sk. "människa".

Hux flux...


Resultatet var ett knä fullt med Trocadero och isbitar.

True that...true that.

Peter Gibbons: What would you do if you had a million dollars?

Lawrence: I'll tell you what I'd do, man: two chicks at the same time, man.

Peter Gibbons: That's it? If you had a million dollars, you'd do two chicks at the same time?

Lawrence: Damn straight. I always wanted to do that, man. And I think if I were a millionaire I could hook that up, too; 'cause chicks dig dudes with money.

Peter Gibbons: Well, not all chicks.

 Lawrence: Well, the type of chicks that'd double up on a dude like me do.

Peter Gibbons: Good point.

Lawrence: Well, what about you now? what would you do?

Peter Gibbons: Besides two chicks at the same time?

Lawrence: Well, yeah.

Peter Gibbons: Nothing.

Lawrence: Nothing, huh?

Peter Gibbons: I would relax... I would sit on my ass all day... I would do nothing.

Lawrence: Well, you don't need a million dollars to do nothing, man. Take a look at my cousin: he's broke, don't do shit.




Peters dröm är min dröm. Tvillingsjälar. Sen att han får boinka Joanna (Jennifer Aniston) är ju bara en bonus.

Simulanter.

Elallergi måste vara den sämsta ursäkten i världen för att slippa jobba. Det finns inga bevis alls som stödjer teorin om att man kan vara allergisk mot elektricitet.
Kopierat från www.praktiskmedecin.com:

Definition: En, framför allt i Sverige, beskriven åkomma med symtom särskilt från ansikte. Kan komma vid arbete nära bildskärm eller annan elanläggning där orsaken anges vara elektromagnetiska fält.

Orsak: Okänd. Multipla undersökningar med provokationsförsök har ej kunnat påvisa samband mellan symtom och elektromagnetiska fält. Flimmer från ljusrör och dataskärmar? Torr luft? Flyktiga ämnen i luft från kopiatorer och datorer? Stress? Fobibetingad rädsla/stress inför elanläggning/arbetssituation som leder till psykosomatiska manifestationer? Stark riskfaktor har visat sig vara psykosociala faktorer i arbetsmiljön som exempelvis dåligt stöd från arbetskamrater och/eller chef, hög arbetsbelastning med låg egenkontroll. Aktivering av mastceller är påvisat under inverkan av bildskärmsstrålning. Kliniska betydelsen av detta ännu oviss. Forskning runt sambandet mobiltelefonihjärntumör pågår! Symtom: Bildskärmskänsliga: Ansiktsrodnad, solbrännekänsla, stickningar, stramhet och sveda i ansiktshud. Oftast kvinnor. Elkänsliga: Som ovan men även allmänsymtom som trötthet, huvudvärk, koncentrationssvårigheter, yrsel, hjärtklappning, oro, ångest.

Differentialdiagnoser: Rosacea, seborroiskt eksem, torr hud, ansiktsrodnad, acne.

Behandling: Tag patientens symtom på allvar! Pat känner det han/hon känner! Gör somatiskt och psykiskt status. Informera om de förklaringsmodeller vi har till symtomen. Rusa inte ut och mät magnetfält! Sänka rumstemperaturen? (ger högre relativ fuktighet). Remiss FHV? Psykologkontakt med fokus på självbild och stress (särskilt kognitiv terapi) kan vara av värde ff.a. beträffande elkänsliga. Bildskärmskänsliga har visat sig ha en god prognos med minskande symtom och ökande funktion i arbete. Elkänsliga har betydligt sämre prognos.

Tolkar det som att det mycket ofta är ren inbillning, psykologiskt med andra ord.
Vad sägs om när Liza Marklund tyckte att hon blev elallergiker.
Urklipp från en av hennes krönikor i Expressen (http://www.expressen.se/kronikorer/lizamarklund/1.1276616/liza-marklund-myndigheterna-struntar-i-elfaltens-faror):

"Två timmar senare hade jag full sjögång igen. Det var då jag fattade. Det var datorn som gjorde mig sjuk. Insikten var förfärlig. Försäkringskassan klassade mig som arbetsskadad och utredde åtgärder för min framtid. Sjukpensionering var den troligaste. Själv mådde jag bättre så snart jag stängt av datorn. Jag skaffade en gammal skrivmaskin, och på den skrev jag första halvan av ”Studio sex”. Sedan kom Försäkringskassan tillbaka med ett erbjudande: jag kunde få prova en särskild bildskärm, specialbyggd av en expert, som inte gav några elektroniska eller magnetiska växelfält."

Jisses...om nån har problem med skallen så är det hon. Sen att hon arbetade under tiden hon var sjukskriven gör ju saken så mycket bättre och hon framstår som en trovärdig människa. Not.


Sen att människor med sk. "elallergi" ofta misslyckas ganska grovt på blindtester gör ju saken ännu mer löjlig. Vem försöker dom lura?

Helt lysande...

En telefon där man faktiskt kan ställa in hur länge man vill snooza. SUVERÄNT! Alla ska ha en sån, borde vara lag på det.

Jag blir så trött...

Inbrott i bilen. De stal min stereo och så klart så lämnade de inte skivan som satt i. Jag orkar inte ens bli arg.


Favorit i repris.

Jävla skit. Efter 5 år så är samma mardröm tillbaka. Dumma dumma. Helt utan förvarning.
LÄMNA MIG IFRED!

Bläh

Gillette grundades 1901.
Men tittar man på Alexander, filmen alltså, (Alexander som för övrigt levde mellan 356-323 fkr, dvs. Alexander den store.) så har alla tjejor rakade ben.
Är inte det lite lustigt ändå? Enligt de filmer som nu görs för att återspegla historiska, men samtidigt inkorrekta, händelser så uppvisar alla inblandade kvinnliga skådespelare de rådande skönhetsidealen vi har nu; välformad byst, i övrigt atletiskt kroppsbyggnad och RAKADE BEN!!!
WTF lixom?!
Ifall damerna var lika heta som filmerna återger att de var, bygg en tidsmaskin and count me in I say!


För övrigt så heter en av mina fiskar Hindenburg. Så, nu var det sagt.


Bender for president!

Retrospekt.

Jag kommer ihåg när jag och X åt gott, drack lite Mariestads och kollade på Futurama eller Beavis and Butthead tills vi somnade. Det var skoj.
Kravlöst och avslappnat.
Varför känns det så pretto och samtidigt...smått patetiskt men ändå bra. Konstigt.
Nej, jag vältrar mig inte i det förflutna eller tycker synd om mig själv. Men det betyder ju inte att kan sakna det förflutna ibland.
Och det är just vad jag gör just nu. Läraren jag hade när jag hade svenska på gymnasiet sa att ALDRIG får börja en mening med "och", inga undantag. Fuck that shit. Jag tycker inte att det finns regler när man skriver, grammatik äro av ondo.
Futurama är bra skit förresten. Riktigt bra.

För övrigt så har jag ett hat/kärleks förhållande till dunkuddar. Hatar när fjädrarna sticker mig genom kudden, men älskar att dra ut dom. Nästan erotisk tillfredsställelse.

Cause I'll stop trying to make a difference. I'm not trying to make a difference. I'll stop trying to make a difference. No way.



RSS 2.0